LAATSTE NIEUWS

       Op deze pagina zullen wij geregeld de laatste ontwikkelingen van onze gite plaatsen.

Februari 2021

Februari 2021. De dagen met regelmatig regenbuien en de droge dagen met een heldere lucht wisselen elkaar af. Op de mooie droge dagen maken we af en toe een uitstapje in de omgeving. Er is veel moois te zien in deze omgeving. Helaas is het in de dorpjes vanwege de coronamaatregelen wel wat doods. Je kan nu niet even ergens voor een lunch of een kopje koffie terecht. Maar ondanks dat, is het zeker de moeite waard om nieuwe dingen te ontdekken. Afgelopen maand zijn we naar het aangrenzende departement Lot-et-Garonne geweest. Daar hebben we Monflanquin bezocht. Een prachtige op een heuvel gelegen Middeleeuwse bastide en op maar een half uurtje van onze gîte. Daarna zijn we doorgereden naar Villeneuve-sur-Lot, de hoofdstad van dit departement, een middelgrote stad met een heus centrum. Beiden plaatsen zijn echt de moeite waard om te bezoeken als je hier bent. Hieronder zie je een aantal sfeerfoto's van deze twee plaatsen.

Mocht je de Dordogne en natuurlijk onze gîte dit jaar nog willen bezoeken, we hebben nog slechts een paar weekjes beschikbaar. Uiteraard begrijpen we dat veel mensen wat terughoudend zijn met het nemen van beslissingen rondom de vakantie voor dit jaar door de onzekere situatie vanwege het coronavirus. Aan de andere kant kunnen we het ons ook goed voorstellen dat veel mensen er zo enorm aan toe zijn om erop uit te trekken en vakantie te vieren in een andere omgeving. Mocht je nog plannen hebben om naar La Douce France te willen komen neem dan contact met ons op over de mogelijkheden die we nog hebben!

Januari 2021

Wij willen onze gasten en toekomstige gasten een prachtig, gezond en voorspoedig 2021 wensen en dat het een jaar mag worden met het verdwijnen van het Corona virus en dat we elkaar gewoon kunnen ontmoeten een hand mogen geven en elkaar kunnen omhelzen! Onze eerste dag hier begon heerlijk onze buurvouw die we een paar oliebollen hadden gegeven, kwam ons gelukkig nieuwjaar wensen met een zelfgebakken cake!

De eerste week van dit jaar was wel wat "frisjes" er waren zelfs nachten bij van 8 graden onder nul en moesten we al vroeg in het jaar zorgen dat er geen schade aan waterleidingen, planten enz. kwam. Maar het leverde uiteraard ook weer mooie plaatjes op. Ook is dit een mooie tijd om wandelingen te maken bij ons in de buurt waarbij je verrast wordt door een mooi château en een Romaans kerkje met een kleine begraafplaats.


December 2020

Het is nu kerstmis, en het is een raar jaar dit jaar vanwege de problemen met Covid. Voorlopig kunnen we gewoon gasten ontvangen, maar het zullen vooral Fransen zijn. Het is eenvoudigweg niet mogelijk om vanuit andere landen te reizen. De cijfers in ons gebied de Dordogne zien er nog steeds gunstig uit en hopelijk is deze pandemie volgend jaar snel voorbij en keren we terug naar een normale situatie. We wensen iedereen een prachtig, mooi maar vooral gezond 2021 en we kijken er naar uit om jullie te zien bij ons op Les Collines Vertes!

Frans en Ingrid 

November 2020

Oktober en november zijn rare maanden gebleken, de wereld staat op zijn kop vanwege de Covid-19 en de laatste weken lijkt de pandemie weer aardig om zich heen te slaan. Ook dus in Frankrijk, we zitten op dit moment in een lockdown en dat duurt ten minste tot 1 december. Hopelijk gaat het aantal besmettingen door deze maatregelen dusdanig omlaag dat we weer wat meer bewegingsvrijheid hebben. En dan kunnen we natuurlijk ook weer gasten ontvangen. Op dit moment hebben we nog geen reserveringen met Kerst en/of Oud en Nieuwjaar dus als u de drukte wilt ontvluchten en wil genieten onze mooie Dordogne bent u van harte welkom!

Gelukkig hebben we hier al een paar weken prachtig weer en hebben we zelfs nog in november buiten kunnen eten. Het geluk is ook dat we aan een bosrand wonen en vanuit de tuin zo het bos in kunnen wandelen zodat onze bewegingsvrijheid wat dat betreft erg beperkt is. Nog net voor de lockdown hebben we bij ons een zgn. "vide-maison" gehouden, dat is een soort van minirommelmarktje maar dan aan huis. We hadden zoveel mooie spulletjes waar we nu niets mee deden dat we die te koop hebben aangeboden. Het was een succes en bovendien erg gezellig, natuurlijk hielden we ons aan de regels qua afstand en boden ook handgel aan. Eén bezoeker nam zelfs een heerlijke zelfgebakken appeltaart mee en die hebben we verdeeld onder onze (veelal Nederlandse) bezoekers.

In tuin zijn er ook aardig wat werkzaamheden te doen, dit is de tijd van snoeien en gras zaaien en struiken verplaatsen. De moestuin op poten geeft ons nog steeds heerlijke sla en tomaten. We zijn ook voorbereidingen aan het maken voor een eigen plekje in de tuin waar we kunnen zitten met een mini buitenkeuken. We hebben onze gasten verwend met een prachtige veranda waar je heerlijk kan zitten met een wijntje maar moeten natuurlijk ook voor onszelf zorgen, de bedoeling is dat dat begin volgend jaar gerealiseerd is.

Dit is ook een periode die erg mooi is om landschapsfoto's te maken , het licht is nu prachtig en de landschappen krijgen de mooiste herfstkleuren.


September 2020

Alweer september... wat gaat het toch snel! Inmiddels hebben we, ondanks de valse start door het inmiddels beruchte virus, al veel gasten mogen ontvangen. Leuk dat veel mensen die we ooit in Italië te gast hebben gehad ons ook hier in Frankrijk weten te vinden. Ook van deze omgeving en de gîte raken ze enthousiast. Zo enthousiast zelfs dat twee stellen inmiddels hier een tweede woning hebben gekocht, dicht bij ons in de buurt.

Augustus is werkelijk voorbijgevlogen. We hebben leuke dingen kunnen doen want ondanks het virus gaat het leven gewoon door en zoals al een paar keer eerder gezegd, we zijn in de gelukkige omstandigheid dat het virus hier niet zo om zich heen heeft gegrepen. Natuurlijk heeft het er mee te maken dat we op het platteland wonen waar veel minder mensen dicht bijeen zijn en de Fransen die hier wonen zich zonder morren overgeven aan de gestelde normen zoals het dragen van maskers en, veel lastiger voor de Fransen, het niet kussen als je elkaar tegenkomt.

Eén van de leuke dingen is dat we met een bevriende piloot die aan de overkant van de weg woont mee hebben mogen vliegen met zijn privévliegtuigje die hij op het vliegveldje van Belvès heeft staan. We hebben om de beurt, want het is een 2-persoonsvliegtuigje, meegevlogen en hebben behalve boven ons huis ook een aantal highlights van bovenaf gezien en dat was erg leuk! Het geeft een heel andere kijk op onze mooie regio!

We zijn ook een dagje in de kano gestapt en hebben op de Dordogne gepeddeld. Het is leuk om nu ook de kastelen en dorpjes die je normaal alleen vanaf de weg ziet nu vanaf het water te zien. Het is zeker aan te bevelen als je hierheen komt om dat ook te doen. Het geeft door het kabbelen van het water op één of ander manier rust. En je kan lekker ergens aanmeren om te picknicken of om te zwemmen.

We hebben ook even bijgesprongen op de prachtig mooie naturistencamping van onze overbuurman. Toen de grenzen op 15 juni opengingen stonden de gasten ook daar te trappelen voor de deur. Vooral Nederlanders en oud-gasten die wisten hoe veilig het hier is en het drukke Nederland wilden ontvluchten. Maar er was door de rare situatie rondom het virus geen tijd geweest om personeel voor de camping te werven, dus sprongen we bij op hoogtijdagen. Dat was weer even wennen achter de bar en in de bediening maar het was ook leuk om te doen. Frans heeft zelfs met één van onze gasten een heuse tapasavond georganiseerd op de camping. Samen met twee gasten van de camping met horecakeuken ervaring. Met z'n vieren hebben ze voor 51 man tapas klaargemaakt. Wat een ontzettend leuke avond. Eén om nooit te vergeten!

Ook zijn we een dagje op en neer geweest naar de Atlantische kust bij Arcachon en Pyla-sur-Mer. Het is ongeveer 2.45 uur rijden maar zo de moeite waard! Wat een prachtig stukje Frankrijk is dat toch! Een mooi en schoon zandstrand en mooie parasoldennen op de achtergrond. We hebben daar de dag afgesloten met moules frites! Dat is een bijkomend voordeel van het wonen het hier. In twee uur en drie kwartier rijden we naar de Atlantische kust en in nog geen 4 uur rijden zitten we aan de Middellandse Zee!

Natuurlijk zijn we ook nog bezig geweest om ons pas aangelegde zwembad te verfraaien. Er hebben al veel gasten gebruik gemaakt van het zwembad en ze zijn allemaal vol lof over de ligging en het zwembad zelf. Ook wij maken er natuurlijk af en toe gebruik van. We zijn heel blij dat we deze investering hebben gedaan!

Inmiddels hebben we voor de gasten ook een heuse plancha aangeschaft. Het principe van de plancha is eenvoudig. Een gladde, geëmailleerde gietijzeren plaat, 6 mm dik, wordt verhit tot hoge temperaturen (300-330°C) om ingrediënten dicht te schroeien. Zo hou je de pure smaak, vitamines en vezels vast - knapperig vanbuiten, zacht vanbinnen. We hebben 'm al een paar keer uitgeprobeerd en het bevalt uitstekend.

Juli 2020

Het is zomer en niet zo'n beetje ook, het is eigenlijk al weken prachtig weer in de Dordogne en zijn nu extra blij met ons zwembad waar al aardig vaak gebruik gemaakt is door onze gasten maar natuurlijk ook door ons. Het is een flinke klus geweest alles bij elkaar maar het resultaat mag er zijn vinden we. Zodra de grenzen opengingen op 15 juni is onze gîte continue bezet zodat we het verloren voorjaar toch nog een beetje goed kunnen maken. Er zijn natuurlijk ook gasten die zouden komen en in een risicogroep zitten en durven, ondanks dat het virus hier zich erg rustig heeft gehouden, niet aan om af te reizen. Natuurlijk hebben wij hier alle begrip voor en zijn soepel omgegaan met onze afspraken en is alles in goed overleg met elkaar geregeld. In ieder geval hebben de gasten die tot nu toe geweest zijn kunnen genieten van ons prachtige plekje. Omdat het zulk mooi weer is kan je nu heerlijk buiten zitten op de vele terrasjes hier en de restaurants serveren nu dan ook buiten. We hebben dan ook zelf kunnen genieten van het eten in onze favoriete restaurants in de buurt, en daar waren we eerlijk gezegd ook wel weer een beetje aan toe. Ook zijn we met gasten weer bij een eerder bezocht wijnhuis geweest in de buurt van chateau de Biron, Le Tuque geheten, een biologisch wijnhuis met een aantal mooie wijnen in wit/rood én rosé. Er zijn plannen gemaakt om een picknick te gaan organiseren in de wijngaard met een proeverij erbij.....wordt vervolgd! Ook hier staan de zonnebloemen in bloei, altijd weer een prachtig gezicht die uitgestrekte velden met al die zonnebloemen.

Eigenlijk merken we dat de draad hier weer aardig wordt opgepakt, we zijn al naar een erg leuke brocantemarkt geweest in Beaumont du Perigord, de Marche Gourmandes ( oftewel...lange tafels en stoelen op een plein in een lieflijk stadje met foodtrucks met typisch franse lekkernijen) gaan ook weer van start....kortom het gewone leven wordt weer opgepakt maar wel nog met een kleine rem erop qua vrijheid.

Overigens zijn de eerste vluchten met Transavia vanaf Rotterdam naar Bergerac zijn ook weer gestart.

 Juni 2020

Inmiddels is het juni. Gelukkig hebben we de grootste problemen rondom de coronacrisis achter de rug. Sinds 11 mei hoeven niet meer een speciaal formulier in te vullen als we van huis gaan. en mogen we i.p.v. 1 km van huis 100 km van huis. Sowieso zijn de regels behoorlijk versoepeld. De restaurants en bars gaan op 2 juni weer open. Wel natuurlijk de huidige regels in acht nemend. Zoals het er nu uitziet gaan de grenzen per 15 juni open en kunnen de toeristen zich weer vrij bewegen binnen Europa. Gelukkig zijn we hier in de Dordogne gespaard gebleven van grote problemen en zijn er relatief weinig doden te betreuren (395), de Dordogne valt onder de regio Nouvelle-Aquitaine en heeft een oppervlakte van 84.000 km² en heeft 6 miljoen inwoners, Nederland is 41.543 km² groot en heeft 17 miljoen inwoners. Dat zal het verschil wel maken denken we! Maar laten we voorop stellen dat elke dode die er te betreuren valt door dit verschrikkelijke virus er eentje te veel is.
Tijdens de "lockdown" hebben we uiteraard niet stilgezeten hier, maar zijn we verder gegaan met het zwembad dat nu serieuze vormen gaat aannemen. Het is uiteraard klaar als we straks weer gasten kunnen ontvangen. Overigens hebben we eind mei onze eerste Franse gasten in onze gîte gehad. Want binnenlandse gasten ontvangen was wel al toegestaan.
De aangelegde moestuin op poten staat inmiddels vol met groenten en kruiden en ook in de tuin rondom de gîte staan de planten  en bomen er goed bij. We hebben dit jaar, zoals het er nu uitziet, behoorlijk veel fruit. De bomen hangen vol met peren, appels en pruimen en ook de negen druivenstokken hangen vol. Helaas hadden we vorig jaar een late vorst en dus weinig druiven. We moeten dus nog even afwachten welke druivenrassen we hebben.


April 2020

Ondanks de coronacrisis en dat we "in quarantaine zitten" gaat het leven hier gewoon door natuurlijk. In de Dordogne valt het aantal "besmette gevallen" gelukkig erg mee. We prijzen onszelf wel gelukkig dat we op het platteland wonen. We kunnen vanuit de tuin zo het bos in lopen, dus onze bewegingsbeperking is relatief te noemen. We missen het wel dat we niet spontaan bij iemand op bezoek kunnen. Maar, we zijn gezond en dat is op dit moment het allerbelangrijkst! We vervelen ons niet. Er is genoeg te doen in de tuin.  Het gaat al aardige vorm aannemen. We zijn blij dat er al veel volwassen grote bomen in en rondom ons terrein staan, dat geeft gelijk meer "body. Je ziet het groen er nu werkelijk uit knallen rondom ons huis en de gîte! Dat is het mooie van deze voorjaarsmaanden. Omdat de temperatuur al een paar weken behoorlijk hoog is, zie je het groen haast groeien. Helaas hebben we nu geen gasten die er van kunnen genieten. 
We zijn nu ook druk bezig met het aanleggen van het zwembad. Nadat er al eerder voorbereidingen waren getroffen is vandaag, 15 april, het beton gestort en kunnen we binnenkort gaan opbouwen. We zijn ook bezig met het aanleggen van een hoge moestuin. Eén op poten, dat is wat praktischer! We hopen straks te kunnen genieten van de verse tomaatjes, radijsjes, rucola, enz. De elf truffeleiken die we in onze tuin hebben staan zijn gesnoeid. We kunnen niet wachten tot we onze eerste truffels vinden!


Corona en de Dordogne

CORONA EN DE DORDOGNE........we kunnen ons voorstellen dat er mensen zijn die vragen hebben omtrent het coronavirus in ons gebied. Zeker van mensen die bij ons hebben gereserveerd. Vooralsnog is de concentratie van besmettingen vooral in het noordoosten van het land en rondom Parijs. Landelijk zijn er uiteraard, net zoals in de omringende landen, maatregelen getroffen om de besmetting zoveel mogelijk "in te dammen". Ook hier ontkomen we niet aan de maatregelen van president Macron. Sinds twee weken zijn we in quarantaine. Gelukkig wonen we op het platteland en hebben we een grote tuin waar we veel werk in kunnen verzetten, hierdoor merken we niet zoveel van deze restricties. Ja we moeten een attestation meenemen als we bijvoorbeeld boodschappen gaan doen (dit is een voorgedrukt formulier waarop je aangeeft wat je gaat doen op welke dag en welk tijdstip). In de regio Nouvelle Aquitaine (qua grootte vergelijkbaar met Oostenrijk), waar de Dordogne onder valt, heeft inmiddels ook flink wat besmettingen, maar wel beduidend minder dan in het noorden van het land. De Dordogne is gelukkig aardig bespaard gebleven van het aantal besmettingen.

Door bovenstaande staat de wereld inmiddels aardig op zijn kop en ook in de toeristische sector is er veel aan de hand. Ook bij ons dus. De reserveringen van het vroege voorjaar, maart en begin april gaan sowieso niet door. Verder is het nog onduidelijk hoe het verder zal gaan. Vooralsnog heeft president Macron de quarantainemaatregelen verlengt tot 11 mei. Als er nieuwe ontwikkelingen zijn omtrent deze maatregelen zullen we dat uiteraard hier melden.

Natuurlijk kunt u bij ons terecht met vragen omtrent de reeds gemaakte reservering of andere vragen. We zullen dan samen zoeken naar een passende oplossing. We hadden natuurlijk zelf ook liever gezien dat de wereld er op dit moment anders anders uit zou zien, maar we moeten het er nu eenmaal mee doen. Vanaf deze mooie plek wensen we voor nu iedereen sterkte en blijf vooral gezond! 


Ingrid en Frans


Maart 2020 

Ook in maart zijn we bezig om onze gîte en de tuin te verfraaien, de lelijke schakelkast in de huiskamer van de gîte heeft een mooi 'jasje' gekregen in de dezelfde stijl als de keuken en dat is een hele verbetering.
Inmiddels is het zwembad gearriveerd. We gaan hem over 2 weken installeren als de hulptroepen vanuit Nederland zijn aangekomen. We zijn zo blij met onze lieve vrienden Ben en Liesbeth die jaar in jaar uit, eerst dus ook in Italië en ook hier in Frankrijk een helpende hand bieden bij het verfraaien van ons paleisje!
Afgelopen week kwam Theo, een trouwe vriend en klusser van het eerste uur, weer een weekje langs en hebben we de toekomstige eetkamer voorzien van een gipswandje. Maar veel belangrijker nog, de oude lelijke ijzeren overkapping bij de gîte is ingewisseld voor een mooie houten. Na een weekje tussen de buien door en nadenken hoe we het gingen aanpakken en plaatsen zijn we meer dan tevreden met het resultaat. De loungeset en de eettafel met stoelen staan er, nu nog wat aankleding zoals verlichting en klaar is hij. Deze overkapping past veel meer bij de stijl van het huis.
Volgende klus wordt het zwembad plaatsen en in de tuin verder aan de slag. Het gat voor het zwembad is gegraven, de betonvloer wordt volgende week gestort. In ons volgende 'Laatste Nieuws' volgen de vorderingen! Toevalligerwijs hebben we ook nog een heel leuk museum ontdekt niet ver bij ons vandaan. Onder deze foto's vertellen we er meer over...Het museum ligt in het plaatsje Les Arques, zo'n 45 minuten bij onze gîte vandaan en ongeveer 25 km ten noordwesten van Cahors. Het ligt in het departement de Lot. Bij toeval stuitten we op dit museum. Het is het voormalig atelier van Ossip Zadkine, een van oorsprong Wit-Russische kunstenaar die vooral bekend is in Nederland door het beeld in Rotterdam 'Stad zonder hart'. Het is een klein museum dat zeker de moeite van het bezoeken waard is. Het dorpje Les Arques zelf  is piepklein maar zo mooi! Vanaf 1 april alle dagen open, behalve op maandag, de entree bedraagt drie euro.


                                                              Februari 2020

Inmiddels is het alweer eind februari. We zijn bezig om in en rond de gîte de puntjes op de i aan het zetten. We zien nog steeds dingetjes die nét even beter kunnen of anders. Een smid heeft bijvoorbeeld een mooie trapleuning voor ons gemaakt voor binnen en een balustrade voor buiten. Er staat nu ook een boekenkastje. Het blijft leuk om te zien dat het steeds weer wat mooier wordt. Buiten zijn we met grovere zaken bezig, de muren aan de achterzijde waren nog niet gevoegd dat is nu wel gedaan. En er is een begin gemaakt met het graven van een gat voor het aan te leggen zwembad. We hadden verwacht dat we al snel op rots zouden komen met graven want ons huis is immers tegen een rots aangebouwd, maar gelukkig bleek dit niet het geval. Het zou anders een kostbare zaak worden om te graven en het zou ook veel tijd in beslag nemen. Nu is het gat er en is de grond rondom "het zwembad" wat geëgaliseerd. Het zwembad is besteld en volgende week wordt de betonvloer gestort waar het zwembad op komt te staan...... Stapje voor stapje komen we dichterbij. Nu de tuin nog verder aanpakken en een overkapping maken aan de kopse kant van de gîte. Kortom...nog genoeg te doen!!Een jaar in de Dordogne

18 januari.....Een mooie dag om even terug te kijken.....vandaag precies een jaar geleden zaten we bij de notaris in Belvès voor de afronding van de koop van ons huis in Frankrijk. En wat hadden we een aantal bewogen maanden ervoor. Eerst enorm wennen aan het feit dat we onze B&B verkocht hadden in Italië, waren we tien jaar met hart en ziel hadden gewerkt, succesvol waren en een indrukwekkende klantenkring hadden opgebouwd. Toen dat eenmaal gedaald was, zijn we begonnen met het inpakken van de verhuisdozen en daarna het afscheid nemen van de omgeving en vooral van de mensen, wat soms erg emotioneel was. Daarna begon de hectiek, 15 januari de overdracht van de B&B, 17 januari kwam de verhuizer en diezelfde dag zijn we 's avonds met onsze beestenboel richting Frankrijk gaan rijden (1300 km). We kwamen daar 18 januari 's ochtends aan en na een rondje door het te kopen huis gingen we direct door naar de notaris voor de overdracht. Toen kwam het settelen hier, maar dat leek redelijk vanzelfsprekend te gaan, het scheelt natuurlijk dat we al een beetje ervaren dreigen te worden om de boel op te pakken en heel ergens anders neer te strijken. Aan ons eigen huis hoefde, behalve de keuken en het toilet, niet direct zoveel te gebeuren. We vonden al snel een aannemer voor de te realiseren gîte en in april  werd gestart met de verbouwing van een gedeelte van de schuur tot gîte. En wat was het een werk! Maar we zijn ontzettend trots op het resultaat. We zijn nog niet helemaal klaar. Er moeten nog wat puntjes op de i worden gezet zoals het plaatsen van een zwembad en het realiseren van een nieuwe overkapping aan de gîte voor onze gasten. Ook in de tuin moeten we nog verder aan de slag. Maar we hebben onze eerste gasten al gehad en dit jaar zullen we weer veel 'oude' en 'nieuwe' gasten ontvangen. We kijken er naar uit! Hieronder een kleine compilatie van onze werkzaamheden tot nu toe met voor en na foto's.


De Dordogne in kerstsfeer

                                             
Ook hier in Frankrijk worden de dorpjes en ook grotere steden mooi in kerstsfeer gebracht. Natuurlijk hebben we een aantal plaatsen bekeken om de sfeer te proeven. Hieronder staan een aantal foto's van Monpazier, Le Bugue en Perigueux.


Herfst in de Dordogne

                                                                                   november/december 2019

Ook in de herfst is het zeer de moeite waard om de Dordogne te bezoeken. De meeste toeristen zijn weer naar huis waardoor het een stuk rustiger is. Als je een kasteel bezoekt zou het zomaar kunnen zijn dat je de enige bent op dat moment. Wijnproeven bij een château kun je het hele jaar door doen. Juist nu hebben de eigenaren meer tijd om je te woord te staan. In deze periode heb je ook nog regelmatig vide-greniers (brocantemarkten) en herfstmarkten in onze regio die zeker een bezoekje waard zijn. De herfstkleuren zijn nu werkelijk prachtig om te zien, juist omdat het zo'n bosrijke omgeving is. Het licht is in deze periode erg fraai en het is heerlijk om in dit seizoen te gaan fotograferen. Het is altijd al rustig op de wegen hier, maar nu is het helemaal een verademing, zeker in vergelijking met de wegen in Nederland. Hieronder een aantal foto's die in deze periode gemaakt zijn. Je kan ze aanklikken voor een grotere weergave.

De tuinen van Marquessac

29 oktober 2019

Omdat het vandaag zulk mooi weer was zijn we naar de tuinen van Marqueyssac geweest in Vézac. Deze tuinen liggen ongeveer 35 minuten bij onze gîte vandaan. Zoals gezegd het was een prachtige dag, 21 graden met een zonnetje. De tuinen zijn gemakkelijk te vinden, er staan duidelijke borden. Ruime en veel parkeerplaatsen. De entree is €9,50 p.p. (er is ook een combiticket te koop inclusief het kasteel van Castelnaud, zo'n 4 kilometer verderop). De tuinen van het château zijn een privédomein en zijn geplaatst onder monumentenzorg. De aanleg van de tuinen gaat terug tot de 17-de eeuw. Na een grondige restauratie zijn de tuinen in maart 1997 heropend. Het is een groot terrein van 22 ha.  Je kan er makkelijk een halve tot een hele dag doorbrengen. De buxustuin met in totaal 150.000 buxusbomen is zeer indrukwekkend en ligt direct rond het chateau. De tuinen zijn gelegen op hoge kalkrotsen aan de Dordogne en zorgen voor mooie vergezichten. Zo is er een uitzichtpunt op 192 meter boven de zeespiegel en 130 meter boven de Dordogne vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op La Roque-Gageac en Domme. De tuinen zijn zeer verzorgd. Ook aan de kinderen is gedacht. Er zijn veel klim- en speeltoestellen. De prijzen van de theesalon en het restaurant (met schitterend uitzicht) zijn zeer schappelijk te noemen. Kortom......zeer de moeite waard om deze tuinen te bezoeken!

   Doorkijkje naar Beynac

   De buxustuin

Uitzicht op La Roque-Gageac en  de rivier de Dordogne.