te

De gîte is gerealiseerd in een voormalige schuur die als een L aan ons huis is aangebouwd. Een groot gedeelte van deze schuur hebben we verbouwd tot een sfeervol gastenverblijf. We hebben geprobeerd zoveel mogelijk van de oude details te behouden. De mooie oude stenen muren (pierre) zijn voor een groot gedeelte in het zicht gelaten, alsook het mooie spantendak. Van binnen en van buiten is het een combinatie van oude materialen en moderne nieuwe materialen. Dit geldt ook voor het meubilair. Oude meubels zijn gecombineerd met goede bedden en een comfortabele bank en fauteuils. Inmiddels hebben we ook WiFi in de gîte . De gîte heeft naast de huiskamer/keuken twee slaapkamers met elk een 2-persoonsbed. De grootste slaapkamer heeft een bed van 1.80x2.00m, de kleinere slaapkamer heeft een bed van 1.60x2.00m. We hebben er bewust voor gekozen bedden te plaatsen zonder voeteneind om de langere gasten ook een goede nachtrust te kunnen bieden. De keuken is uitgerust met koelkast, oven, waterkoker en Nespresso-apparaat. De badkamer heeft een ruime douche (1x1.30m), een badkamermeubel met wastafel (en föhn) en een toilet. 


De huiskamer/keuken van de gîte kan in de koude maanden worden verwarmd met een pelletkachel. De badkamer heeft een elektrische radiator.

Een gedeelte van de tuin behoort bij de gîte, evenals een groot terras. Op het terras staan een eettafel met vier stoelen, een grote loungeset en in de tuin staan ligstoelen. Verder bevindt zich in de tuin een heerlijk zwembad wat je alleen maar deelt met de eigenaren.

De huiskamer/keuken

De huiskamer/keuken is van alle gemakken voorzien. Een bank, twee fauteuils, een ronde eettafel voor vier personen, een moderne keuken en een pelletkachel.


De slaapkamers

De gîte heeft twee slaapkamers met elk een 2-persoonsbed. Eén slaapkamer heeft een bed van 1.80 m breed, de andere slaapkamer heeft een bed van 1.60 m breed. Beiden zonder voeteneind, dus ook geschikt voor lange mensen!  Dit is een foto van de grootste slaapkamer.


Dit is de kleinere slaapkamer


De badkamer

De badkamer is praktisch ingericht met een ruime douche, een wastafel en een toilet. Ook hier hebben we gebruik gemaakt van oude materialen en bijzondere houtsoorten.


                           Detail van de badkamer


                               De doucheruimte

De tuin en het zwembad

De tuin ligt op het zuid/zuid-westen zodat u niet alleen overdag, maar ook 's avonds van het zonnetje kunt genieten. Aangrenzend aan de gîte bevindt zich een groot overdekt privéterras met een loungehoek en een eettafel met stoelen. In de tuin zijn diverse zitjes gecreëerd waar u heerlijk kunt relaxen. Ook kunt u verkoeling zoeken in het zwembad vanwaar je een mooi uitzicht hebt over de omgeving. 

Het zwembad

Wilt u uw fietsen meenemen? Geen probleem! U kunt uw fietsen veilig stallen in een afgesloten ruimte.

NB. De gîte is rookvrij! Er mag dus niet worden gerookt in de gîte.